سندرم تونل کارپال: علائم، علل و روشهای درمان
سندرم تونل کارپال یکی از شایعترین مشکلات عصبی است که به دلیل فشردگی عصب میانی در مچ دست ایجاد میشود.
تاندون ها بافت های نرمی هستند که ماهیچه ها را به استخوان متصل می کنند. تاندون آشیل طولانی ترین تاندون بدن است و در پشت مچ پا وجود دارد و ماهیچه های ساق پا را با استخوان پاشنه می پیوندد. انقباض عضله ساق پا باعث سفت شدن تاندون آشیل و کشش پاشنه پا می شود و حرکات پا و انگشتان پا را که برای راه رفتن، دویدن و پریدن لازم است، ممکن می سازد.
تاندون آشیل اغلب در حین ورزش آسیب می بیند که منجر به تورم و درد می شود، وضعیتی به نام تاندونیت. در برخی موارد، آسیب شدید منجر به پارگی یا پارگی تاندون آشیل می شود که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.
👈همچنین بخوانید؛
پارگی یا پارگی تاندون آشیل معمولاً در ورزشکاران مرد میانسال آخر هفته با تاندونهای ضعیف به دلیل سن بالا و فعالیتهای ناگهانی در حین ورزشهایی مانند تنیس، بدمینتون و بسکتبال دیده میشود.
افرادی که سابقه تاندونیت دارند و همچنین افرادی که از بیماری های خاصی مانند آرتریت و دیابت رنج می برند یا آنتی بیوتیک های خاصی مصرف می کنند، بیشتر مستعد پارگی هستند.
علامت کلاسیک پارگی تاندون آشیل ناتوانی در بالا آمدن روی انگشتان پا است. بیماران اغلب صدای «ترک زدن» یا «قطع» را با درد شدید، تورم و سفتی در ناحیه مچ پا و به دنبال آن کبودی این ناحیه توصیف میکنند. اگر تاندون تا حدی پاره شده و پاره نشده باشد، درد و تورم ممکن است خفیف باشد.
تشخیص پارگی یا پارگی تاندون آشیل با معاینه فیزیکی ناحیه آسیبدیده شروع میشو د، سپس با آزمایش تامپسون که در آن عضله ساق پا فشار داده میشود و بیمار روی شکم خود دراز میکشد تا بررسی شود که آیا تاندون هنوز به پاشنه پا متصل است یا خیر. نه
در موارد خاص، ممکن است برای تشخیص واضح به سونوگرافی یا اسکن MRI نیاز باشد.
هدف اصلی درمان بازگرداندن فیزیولوژی طبیعی تاندون آشیل است تا بیمار بتواند فعالیت هایی را مانند قبل از آسیب انجام دهد.
بلافاصله پس از پارگی یا پارگی تاندون آشیل، باید از روش RICE به صورت زیر استفاده کنید:
درمان پارگی یا پارگی تاندون آشیل شامل روش های غیر جراحی یا جراحی است. روشهای غیرجراحی شامل گچگیری ناحیه آسیبدیده به مدت شش هفته است تا تاندون پارهشده دوباره به خود بچسبد و بهبود یابد. پس از برداشتن گچ، فیزیوتراپی برای جلوگیری از سفتی و بازیابی تون عضلانی از دست رفته توصیه می شود.
جراحی ممکن است به ویژه برای ورزشکاران رقابتی، کسانی که کار فیزیکی انجام می دهند یا در مواردی که تاندون دوباره پاره می شود توصیه شود. جراح شما تاندون پاره شده را با بخیه های محکم به هم می دوزد و بخیه ها را به هم می بندد. جراح شما ممکن است بسته به میزان پارگی، تاندون آشیل را با سایر تاندونها تقویت کند. اگر تاندون از استخوان پاشنه پا منحرف یا کنده شده باشد، جراح شما تاندون را دوباره به استخوان پاشنه می چسباند.
خطرات مرتبط با هر جراحی وجود دارد. خطرات خاص جراحی برای ترمیم تاندون آشیل می تواند شامل عفونت، خونریزی، آسیب عصبی و لخته شدن خون باشد.
تاندون آشیل ماهیچه های ساق پا را به استخوان پاشنه متصل می کند و در حرکت پا نقش دارد. پارگی این تاندون می تواند منجر به درد شدید و اختلال در حرکت پا شود. درمان شامل روش های جراحی و غیر جراحی است و به نوع آسیب و سطح فعالیت طبیعی بیمار بستگی دارد.
بله، پارگی جزئی تاندون آشیل معمولاً خود به خود ترمیم میشود. اما پارگی کامل تاندون آشیل معمولاً نیاز به جراحی دارد.
تاندون آشیل عضلات پشت ساق پا را به استخوان پاشنه متصل می کند و نقش مهمی در راه رفتن دارد. پارگی این تاندون باعث می شود که فرد نتواند پاشنه پای خود را بلند کند و در نتیجه دچار ناتوانی در راه رفتن می شود.
سندرم تونل کارپال یکی از شایعترین مشکلات عصبی است که به دلیل فشردگی عصب میانی در مچ دست ایجاد میشود.
درمانهای طبیعی برای درد مفاصل: یک راهنمای جامع درد مفاصل، مشکلی است که بسیاری از افراد در طول زندگی با
یوگا، راز تسکین درد مفاصل: یک راهنمای جامع مقدمه آیا از درد مفاصل رنج میبرید؟ آیا به دنبال راهی طبیعی
یارطب با حضور متخصصان حوزه سلامت کشور در جهت ارتقا سطح عمومی دانش بیماران از بیماری ها، تجهیزات پزشکی و پزشکان راه اندازی شده است. این مجموعه به دنبال معرفی و راهنمایی بهتر هموطنان عزیز ایران در جای جای کره خاکی است تا نه تنها مسیر بهبود را خود بهتر شناسایی کنند، بلکه هزینه های درمان خود را هم کاهش دهند.
تلفن : ۰۹۳۷۳۴۶۷۱۵۶
آدرس : تهران - میدان جمهوری - کنارگذر نواب - برج سهیل
ایمیل : info@yarteb.com
شما عزیزان می توانید جهت ارتباط با متخصصین و مشاوران پزشکی یارطب از طریق پل ارتباطی در تماس باشید و یا با تکمیل فرم مورد نظر، منتظر تماس کارشناسان ما باشید.
تمامی خدمات و مشاوره تخصصی پزشکی بصورت رایگان بوده و شما عزیزان بدون پرداخت هزینه ای می توانید با ما ارتباط بگیرید.
تلفن : ۰۹۳۷۳۴۶۷۱۶۵
محتوای یارطب صرفا برای افزایش اطلاعات پزشکی بوده و به عنوان نسخه یا توصیه پزشکی تجویز نمی گردد